Završetak izgradnje obilaznice oko Beograda prioritet Vlade

|   Info
Vlada Srbije usvojila je predloge zakona kojim se potvrđuju ugovor o koncesionalnom zajmu za projekat izgradnje obilaznice oko Beograda i ugovor o garanciji za projekat gradnje druge faze tehničko-putničke stanice Zemun.
Foto: televizija Kopernikus

 

Izvor: Tanjug

Vlada je usvojila Predlog zakona o potvrđivanju Ugovora o državnom koncesionalnom zajmu za projekat izgradnje obilaznice oko Beograda na auto-putu E70/E75, deonica: most preko reke Save kod Ostružnice - Bubanj potok između Vlade Srbije kao zajmoprimca i kineske Eksport-Import banke, kao zajmodavca.

"Završetak izgradnje obilaznice oko Beograda je prioritet Vlade i jedan je od najznačajnijih infrastrukturnih projekata, čija će realizacija dovesti do preusmeravanja saobraćaja sa preopterećene gradske mreže na novu obilaznicu", saopštila je vladina Kancelarija za saradnju s medijima.

Članovi Vlade usvojili su Predlog zakona o potvrđivanju Ugovora o garanciji (Projekat tehičko-putničke stanice Zemun-faza 2) između Srbije i Evropske banke za obnovu i razvoj.

Za finansiranje druge faze projekta odobreno je 22 miliona evra, od čega će 17 miliona evra biti namenjeno za završetak kompleksa TPS Zemun, a pet miliona evra biće uloženo za nabavku upravljačkog informacionog sistema za železnički prevoz putnika, dodaje se u saopštenju.

Na sednici je, takođe, usvojen Predlog zakon o potvrđivanju Sporazuma između strana potpisnica Konvencije o policijskoj saradnji u Jugoistočnoj Evropi o automatskoj razmeni DNK podataka, daktiloskopskih podataka i podataka o registrovanim vozilima.

Komentari (0)

Ne postoji komentar!

Napišite komentar