Zbližavanje tri grada

|   Info
Gradonačelnici Sarajeva, Beograda i Zagreba Abdulah Skaka, Zoran Radojičić i Milan Bandić sastali su se u Sarajevu
Foto: FoNet

Izvor: FoNet

Gradonačelnici su najavili nameru da ojačaju saradnju tri grada između ostalog i tako što će ih uvezati u zajedničku turističku rutu, izvestili su sarajevski elektronski mediji.

Domaćin sastanka, gradonačelnik Sarajeva Abdulah Skaka, izjavio je kako ga raduje mogućnost da se tri grada uvežu u jednu zajedničku rutu da bi turisti produžili svoj boravak, naročito gosti sa Istoka, navodi portal klix.ba.

Turističke zajednice tri grada će, kako je najavio je Skaka, napraviti iskorak u tim dogovorima "već krajem godine na sastanku u Beogradu".

On je rekao da su razgovarali i o organizaciji Olimpijskih igara za mlade (EYOF) koje će se održati 2019. u Sarajevu i Istočnom Sarajevu, a gradonačelnike Beograda i Zagreba kako bi bili promotori jedne takve ideje.

Foto: FoNet

Gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić rekao je kako se sa kolegama saglasio da je saradnja između Beograda, Sarajeva i Zagreba "veoma važna za sve".

Gradonačelnik Zagreba Milan Bandić poručio je da svi očekuju širenje dobrih vibracija i "da u toj saradnji ljudi počnu da žive srećnije".

Bandić je, kako prenosi klix.ba, najavio da će iduće godine isti ili sličan sastanak biti organizovan i u Zagrebu, ali i da će se pre toga sresti i u Zagrebu i u Beogradu jer je vreme da se između prestonica Srbije i Hrvatske, desi nešto "konkretno".

"Vreme je da Zagreb i Beograd nešto konkretno potpišu. Treba to zajedno da napraviimo. To treba da bude naša misija", rekao je Bandić i zaključio kako ovakve sastanke treba češće organizovati.

Komentari (0)

Ne postoji komentar!

Napišite komentar