Zbog toplotnog talasa cisterne sa vodom u centru Beograda

|   Info
Meteorolozi najavljuju tropske temperature, živa u termometru neće se spustiti ispod 21 stepena, a maksimalna dnevna narednih dana biće 35 stepeni. Zbog visokih dnevnih temeperatura u Beogradi, autocisterne sa pijačom vodom će u narednom periodu biti postavljene na nekoliko najprometnijih lokacija u gradu.

U narednih deseta dana prema prognozi ocekuje se toplotni talas u Srbiji a prvi nam predstoji vec danas kada ce temperatura biti maksimalnih 35 stepeni.Gradski štab za vandredne situacije grada Beograda  doneo je odluke da se preduzmu prevetivne mere  zaštite za vreme letnjeg perioda i  visokih temeperatura. Zbog  svih najave, javno komunalno preduzece Beogradski vodovod i kanalizacija postavice na vise lokacija u gradu cisterne sa pijacom vodom.

“Grad Beograd je doneo odluku u skladu sa preporukama Štaba za vandredne situacije da u najtoplijem delu dana na šest najprometnijih lokacija postavi cisteren sa vodom za piće. Te lokacije se nalaze neposredno uz velike okretnice javnog gradskog prevoza, Trg Republike, Trg Nikole Pašića, Zeleni venac, kod Sajma i opštine Novi Beograd” izjavio je Darko Glavaš, vršilac dužnosti sekretara za vandredne situacije

Iz JKP Beogradski vodovod i kanalizacija, takođe apeluje na građane  da tokom vrelih letnjih dana racionalnije troše vode, ne pune bazene i ne zalivaju bašte vodom iz gradksog vodovoda.

Pitka voda na najprometnijim mestima u Beogradu namenja je svima građanima za piće, osveženje i rashlađenje.

Zbog najavljenih vioskih temeperatura, Grad Beograd će od danas od10 do 18 čacova postaviti cisterne sa vodom.

Komentari (0)

Ne postoji komentar!

Napišite komentar