Ziđin Koper otvorio 50 radnih mesta

|   Info
Na sajmu zapošljavanja u Boru za 50 radnih mesta koje je otvorila kompanija Ziđin Koper konkurisalo je 300 ljudi, saopšteno je danas iz te kompanije.
Foto: Jovan Mirović

 

Izvor: FoNet

Rukovodilac Sektora za ljudske resurse kompanije Ziđin Mirjana Popadić rekla je da je kompanija u potrazi za inženjerima rudarstva, elektrotehnike, mašinstva i geodezije, ali da su im potrebni i kandidati elektro struke sa IV stepenom i iskustvom, mašinbravari, zavarivači, mašinski tehničari, automatičari, kao i radnici drugih tehničkih zanimanja.

"Očekuje nas veliki prijem radnika u Topionici i rafinaciji, a pojačanje će dobiti i sektor ESG, gde imamo potrebu za pravnicima, građevinskim inženjerima, stručnjacima za prostorno planiranje i urbanizam, kao i za inženjerima zaštite životne sredine i ekologije", rekla je Popadić.

Popadić je istakla da je kompanija ove godine fokusirana na zapošljavanje u oblasti elektromašinskog održavanja, dodavši da je u poslednje tri godine posao dobilo oko 450 kandidata iz okolnih gradova, najviše iz Zaječara.

Ona je dodala da je prošlogodišnja prosečna neto zarada bila oko 126.000 dinara, a u januaru ove godine plate 6.000 zaposlenih u Boru i Majdanpeku uvećane su za oko 16 odsto, pa prosečna plata u kompaniji sada iznosi oko 144.000 dinara.

 

Komentari (0)

Ne postoji komentar!

Napišite komentar