Poništeni glasovi iz Srbije

|   Info
Izborni panel za žalbe i predstavke prihvatio je danas žalbu koalicije Nisma-AKR-DP i naložio Centralnoj izbornoj komisiji da iz zbira konačnog broja glasova izbaci one koji su stigli iz Srbije, čime su oni proglašeni nevažećim.
Foto: FoNet

 

Izvor: FoNet

Zanimljivo je da je Izborni panel za žalbe i predstavke 25. oktobra već odlučivao o zahtevu te koalicije da se odbace glasovi putem pošte pristigli iz Srbije i tada je on odbačen kao neblagovremen.

Koalicija Nisma-AKR-DP je sa 4,98 odsto glasova ostala ispod cenzusa, a nakon poništavanja glasova iz Srbije preći će granicu od pet procenata i ući će u parlament.

U toj koaliciji su Socijaldemokratska inicijativa, Alijansa za novo Kosovo i Partije pravde, čiji je lider Fatmir Ljimaj.

Đurić: Nastavak šovinističke politike

Direktor kancelarije Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić ocenio je da savremena Evropa decenijama nije bila svedok rasističke i
šovinističke političke prakse kakva se danas sprovodi na samoproglašenom Kosovu, jer je Srbima brutalno oduzeto pravo glasa, čime su albanski separatisti ozvaničili aparthejd u našoj južnoj pokrajini.

Interno raseljenim Srbima ne samo da je onemogućeno da žive na svojim vekovnim ognjištima, već im je uskraćeno pravo da na bilo koji način izraze svoju političku volju, naveo je Đurić u pisanoj izjavi.

On je istakao da su samo srpski glasovi iz centralne Srbije bez ikakvog smislenog objašnjenja poništeni u toj šovinističkoj farsi, čime je proterivanje našeg naroda sa Kosova i Metohije i zvanično politički tretirano kao neopozivo.

Danas je odlučeno da srpski glasovi naprosto ne postoje, i tako su proterani Srbi izbrisani kao ljudska bića iz političke stvarnosti, rekao je Đurić.

Poručio je da će ovaj anticivilizacijski postupak Prištine ostati zabeležen u evropskoj političkoj istoriji kao jedan od njenih najsramnijih trenutaka, i dodao da je krajnje vreme da zapadne "lučonoše demokratije" preduzmu nešto kako bi ovo varvarstvo bilo obuzdano.