Starović uoč sednice Skupštine o KiM: Situacija je ozbiljna

|   Info
Državni sekretar u Ministarstvu odbrane Nemanja Starović ocenio je, uoči današnje sednice Skupštine Srbije o KiM, da je "situacija ozbiljna" ako se ima u vidu suočavanje sa takozvanim francusko-nemačkim planom, a suštinski sa evropskom inicijativom za koju je predsednik Srbije rekao da u njemu "nema mnogo toga lepog za našu državu"
Foto: printscreen TV Prva

 

Izvor: FoNet, RTS

"Situacijama je veoma ozbiljna jer se suočavamo sa evropskom inicijativom", rekao je Starović za RTS, naglasivši da to "ne bi nazvao konkretnim planom s obzirom na to da se radi o nekakvim radnim dokumentima koji za sada cirkulišu i koji nisu javnog karaktera".

"Ali, radi se o inicijativi koja nosi nekakve nove kvalitete u odnosu na sve ono što smo do sada videli, a što je opet pak uslovljeno promenjenim geopolitički okolnostima", rekao je Starović.

Imajući sve to u vidu, rasprava će, tvrdi Starović, "biti veoma važna, a predsednik Srbije Aleksandar Vučić će čitavog dana, a po potrebi možda i tokom sutrašnjeg dana učestvovati u toj raspravi iskazavši svoje poštovanje prema narodnim predstavnicima".

I Vučićevo prisustvo će Starović smatra "veoma važnim", naglašavajući da "on ima pun legitemitet da predvodi naše državne organe u pregovaračkom procesu koji vodi ka normalizaciji odnosa između Beograda i Prištine".

Starović je ocenio da  postoji i "ozbiljno uslovljavanja usmerena prema Prištini što do sada nije bio slučaj" i da su tri ključne države članice EU - Nemačka, Francuska, Italija, ali i Sjedinjene Američke Države, što je od posebne važnosti, zvanično uslovile prištinsko administraciju i obavestile brojne Evropske države da se obustavi proces prijema Prištine u članstvo Saveta Evrope".

"To jeste jedna novina, takvu vrstu direktnog uslovljavanja ili kažnjavanja Prištine mi nismo imali u prethodnim godinama", ocenio je Starović za RTS.

 

Komentari i odgovori

×

Ime je obavezno!

Enter valid name

Važeća email adresa je obavezna!

Enter valid email address

Komentar je obavezan!

* Ova polja su obavezna.

Objavite prvi komentar.