Zločini na Kosovu i Metohiji u arhivi međunarodne zajednice

|   Info
U arhivama OEBS-a, Kfora, Euleksa, UNMIK-a i Haškog tribunala postoje dokumenti koji daju odgovore na mnoge počinjene zločine na Kosovu i Metohiji, kao i one u slučaju "žute kuće", izjavio je danas predsednik Radne grupe za prikupljanje činjenica i dokaza u rasvetljavanju zločina na KiM Milovan Drecun.

U arhivama OEBS-a, Kfora, Euleksa, UNMIK-a i Haškog tribunala postoje dokumenti koji daju odgovore na mnoge počinjene zločine na Kosovu i Metohiji, kao i one u slučaju "žute kuće", izjavio je danas predsednik Radne grupe za prikupljanje činjenica i dokaza u rasvetljavanju zločina na KiM Milovan Drecun. Drecun je, nakon sastanak radne grupe, novinarima rekao da su ti podaci danas predstavljeni ambasadorima i predstavnicima međunarodne zajednice, od kojih se očekuje da pomognu u otvaranju tih arhiva.

Na sastanku nisu bili predstavnici ambasada Francuske, Italije i Velike Britanije.

Istakli su da su dokazi koje je prikupila radna grupa najsnažniji napori Vlade Srbije da formira bazu podataka i uspostavi saradnju sa Specijalnim tužilaštvom, te da je urađeno sve da se procesuiraju zločini nad Srbima, Albancima, Romima i ostalim nealbancima na KiM.