Značajne Investicije u Smederevu iz republičke Kancelarije za javna ulaganja

|   Info
Rekonstrukcija Gimnazije i škole u Saraorcima ove, još tri velike gradske škole naredne godine

Prošle gdoine je  sredstvima republičke Kancelarije za javna ulaganja  obavljena rekonstrukcija područne škole ,, Svetitelj Sava,, u Badljevici, koja  nije obnavljana od osnivanja sredinom šezdesetih godina prošlog veka. Na ovoj školi potpuno je  zamenjen krov, podovi, okrečene učionice i obnovljena fasada, a u sklopu škole uredjen je i prostor za ambulantu.

Ove godine, radiće se  još  dve  velike škole u gradu i selima. Raspisan je tender za izbor izvodjača radova za projekat  poboljšanja energetske efikasnosti u OŠ Heroj Sveta Mladeonović u Saraorcima, a do kraja godine trebalo bi da počne i rekonstrukcija Gimnazije

  • Tenderi za školu u Saraorcima i Gimnaziju su u toku. To su veliki projekati, u Srarorcima oko 50 milliona, a u Gmnaziji više od 150 mliliona dinara.  Gimnazija će biti potpuno rekonstruisana, iznutra ali i spolja jer će  u potpunosti biti obnovljena fasada ovog monumentalnog objekta u centru Smedereva, koji nije rekonstruisan od 1976. godine. Za narednu godinu planiramo da apliciramo oipet za sredstva kod republičke Kancelarije za javna ulaganja, za  poboljšanje energetske efikasnosti još tri gradske škole – Jovan Jovanović Zmaj, Dositej Obradović i Branislav Nušić. Ove škole će tako, kroz realizaciju tog projekta, praktično , potpuno biti rekonstruisane i obnovljene. – rekla je na poslednjoj sednici gradskog parlamenta, gradonačelnica Smedereva, dr Jasna  Avramović.