Znakovi anemije i kako da je lečite pomoću namirnica iz prirode

|   Život
Anemija je stanje u kojem telo nema i ne proizvodi dovoljno crvenih krvnih zrnaca ili kada ove ćelije ne rade ono što bi trebalo. Uzroci anemije variraju, kao što variraju i vrste njenog lečenja. Međutim, najpopularnije metode su upravo one prirodne.


Izvor: klix.ba

Uzroci anemije mogu biti različiti, te se svima može desiti da se osećaju malaksalo i da izgledaju bledo. Međutim, ukoliko se ovo stanje oduži potrebno je da posetite doktora.

Kada vašem telu nedostaju crvena krvna zrnca, boja kože bledi i to se vidi na svakom delu tela. Niski nivoi hemoglobina otežavaju kucanje srca, zbog čega srce ulaže veće napore u održavanju normalnih otkucaja.

Ako našim organima nedostaje normalna količina vazduha koja je uzrokovana nedostatkom krvnih zrnaca, onda telo mora da radi duplo više da bi proizvelo dovoljno energije za svakodnevne obaveze. Zbog toga je vrlo moguće da, ako vaša krv ne funkcioniše kako treba, vi ćete se osećati malaksalo.

Jedan od organa kojem je preko potreban vazduh jeste mozak, te ukoliko ga nema, teže će se fokusirati i obavljati zadatke.

Anemija, takođe, uzrokuje pucanje usana, pogotovo ivica koje postanu potpuno bele i oštećene. Zbog ovog poremećaja je moguće da ćete imati čudne porive za hranom.

Kako da je izlečite prirodnim putem?

U ishranu ubacite zdrave masti kao što su riblje i maslinovo ulje. Takođe se preporučuje da prestanete da jedete prerađenu hranu. U ishranu ubacite kefir, sireve i jogurt. Takođe se preporučuju pasulj, zelene namirnice, papaja i citrusi.

Vitamin B12 povećava nivo crvenih krvnih zrnaca, možete da ga pronađete u mesu, jajima, mlečnim proizvodima, ribi i morskoj hrani. Konzumirajte dosta gvožđa koje ćete naći u crvenom mesu, cvekli, spanaću, brokoliju i lešnicima.