Znakovi koji jasno ukazuju da ste pod hroničnim stresom!

|   Život
Hronični stres dovodi do pada imuniteta zbog čega se naše telo teško bori protiv bakterija i virusa kojima smo okruženi i gubi otpornost na njih

 


Izvor: studomat.ba, Still    

 

Organizam sve pamti i proživljava, a jedan od njegovih najvećih neprijatelja je stres, pogotovo onaj hronični.

 

Stoga je važno da znate da prepoznate simptome koji upozoravaju da je vreme za promenu načina života.

 

- Umorni ste bez obzira na adekvatnu količinu sna. Spavate redovno i dovoljno, ali čak i nakon dobrog sna osećate se jako umorno i najradije biste se odmah vratili u krevet.

 

- Ujutro se teško budite. Zbog izloženosti dugotrajnom stresu nadbubrežna žlezda pravovremeno ne izlučuje dovoljno hormona kortizola koji ujutro obično stimuliše stvaranje energije u našem telu i pomaže nam da se razbudimo.

 

- Nemirni snovi i noćne more. S dužinom sna progresivno se povećava i broj pozitivnih i lepih snova. No, kada smo nervozni i napeti, češće se budimo zbog čega se smanjuje mogućnost dosezanja stupnja sna u kojima umorne i opterećene snove zamenjuju pozitivne i opuštene slike.

 

- Imate veliku želju za slanom hranom. Hronični stres dovodi do disbalansa u količini elektrolita u telu pa zbog toga često imamo potrebu za nečim slanim.

 

- Zavrti vam se kada ustajete iz sedećeg, ležećeg ili čučećeg položaja. I ovo je direktna posledica nedostatka elektrolita.

 

Komentari (0)

Ne postoji komentar!

Napišite komentar