"ZSO treba da osniva privredna društva, javna preduzeća i zadruge"

|   Info
Upravljački tim za uspostavljanje Zajednice srpskih opština (ZSO) i načelnici za privredu opština sa srpskom većinom zaključili su na današnjem sastanku da bi ZSO trebalo da ima mogućnost da osniva privredna društva, javna preduzeća, zadruge, kao i finansijske institucije za podsticaj ekonomskog razvoja.
Foto: YouTube printscreen

Izvor: Tanjug

U saopštenju Upravljačkog tima za uspostavljanje ZSO se precizira da su predstavnici opština naglasili da je ekonomski razvoj jedna od ključnih oblasti u radu lokalne samouprave i da je dinamičniji ekonomski razvoj strateški interes srpskog naroda, te da ZSO u tome mora da ima ključnu ulogu.

Članovi Upravljačkog tima su podsetili da je, u skladu sa dogovorima postignutim u Briselu, pun nadzor nad oblašću ekonomskog razvoja jedna od definisanih nadležnosti ZSO.

Ta oblast bi, kako je ocenjeno u razgovoru, trebalo da obuhvata poslove poput organizovanja i uređivanja privrednih aktivnosti i upravljanja javnom imovinom i dobrima.

Na sastanku je dogovoreno da redovna komunikacija Upravljačkog tima i opštinskih službi zaduženih za privredu bude nastavljena u završnoj fazi izrade nacrta statuta ZSO, navodi se u saopštenju.

Komentari (0)

Ne postoji komentar!

Napišite komentar