Zvezda ruši Marakanu i zida novi stadion?

|   Sport
Posle rezultatskih uspeha ovog leta, finansijska situacija u Crvenoj zvezdi je puno bolja, ili će to u skorije vreme postati, što je upravu kluba podstaklo da razmišlja i o velikim poslovima, kao što je neophodna rekonstrukcija stadiona.
Foto: FK Crvena zvezda

 

Generalni direktor crveno-belih Zvezdan Terzić govorio je o potrebi velikih radova na stadionu u narednih nekoliko godina, kako bi se popularna Marakana pripremila za ispunjavanje strogih propisa UEFA i FIFA. Terzić smatra da bi rušenje i izgradnja novog stadiona bilo verovatno jednostavnije i jeftinije rešenje, ali da će o tome konačnu odluku doneti specijalno oformljena komisija kojoj će biti predloženo 26 rešenja, među kojima treba izdvojiti dva najbolja.

Generalni direktor Crvene zvezde lično se založio za izgradnju novog stadiona i to bez atletske staze, ali je naglasio da je to samo njegovo mišljenje, dok će konačna odluka biti doneta nakon što se u obzir uzmu i finansije, ali i mišljenje budućih investitora.

“I drugi velikani su srušili svoje stadone, Arsenal je srušio „Hajberi“, Atletiko se odrekao „Visente Kalderona“, Totenhem je takođe srušio Vajt Hart Lejn, i svi su na tim mestima napravili moderna zdanja. Zašto onda to ne bi mogl da uradi i Zvezda. Za početak je raspisan javni konkurs za idejno rešenje i uglednoj komisiji je poslato 26 rešenja svetskih projektantskih agencija. U predstojećih mesec dana trebalo bi da budu izabrana dva rešenje, jedno bez i jedno sa atletskom stazom. Lično, ja sam za ono sa tribinama tik uz teren, ali na koji stadion bi Marakana mogla da liči je još rano pričati”, izjavio je Zvezdan Terzić.

 

 

Komentari (0)

Ne postoji komentar!

Napišite komentar