Zvezda sjajnom odbranom do trijumfa nad Fenerbahčeom

|   Sport
Zvezda je važnu pobedilu u Evroligi ostvarila rezultatom 68:56. Do velike pobede crveno-beli su stigli zahvaljujući fantastičnoj igri u odbrani svih 40 minuta. Ekipa koju predvodi najtrofejniji evropski trener Željko Obradović bila je potpuno nemoćna u reketu i primorana da većinu napada završava šutevima spolja.
Foto: Fonet

 

U 2. kolu Evrolige, košarkaši Crvene zvezde pobedili su večeras u Beogradu ekipu Fenerbahčea sa 68:56 (15:16, 20:14, 16:13, 17:13).

Zvezdi je to prva pobeda ove sezone u elitnom evropskom takmičenju, dok je proslavljeni i favorizovani turski tim na startu pretrpeo dva poraza.

Do velike pobede crveno-beli su stigli zahvaljujući fantastičnoj igri u odbrani svih 40 minuta. Ekipa koju predvodi najtrofejniji evropski trener Željko Obradović bila je potpuno nemoćna u reketu i primorana da većinu napada završava šutevima spolja.

Fenerbahče je imao isti broj šuteva za dva i tri poena, a kuriozitet je da je i procenat uspešnosti bio gotovo izjednačen - za dva poena 34, a za trojku 31 odsto. To pokazuje da košarkaši turskog tima nisu imali gotovo nijedan otvoren šut za dva poena.

Igrači Zvezde su, za razliku od Fenerbahčea, imali veoma dobru selekciju pri pravljenju prekršaja. Iako su napravili dva faula više od protivnika izveli su osam slobodnih bacanja više, što je značajno uticalo na konačan rezultat.

Visinsku prednost Zvezda je iskoristila i da dominira u skoku i utakmcu je završila sa devet uhvaćenih lopti više, a četiri više u napadu, što je takođe imalo veliki značaj za konačan rezultat.

Samo u prvoj četvrtini košarkaši Fenerbahčea su održavali rezutatsku ravnotežu, a u preostalih 30 minuta Zvezda je konstantno imala prednost koja se kretala od dva do devet poena. Utakmica je rešena u poslednjih pet minuta, kada su gosti potpuno ostali bez igre u napadu i svaku akciju su završavali uglavnom nepreciznim šutevima spolja.

 

Crvena zvezda – Fenerbahče 68:56
(15:16, 20:14, 16:13, 17:13)

Crvena zvezda: D. Braun 7, Čović, L. Braun 13, Perperoglu 11, Davidovac 5, Lazić 3, Faje 8, Beron 3, Dobrić 2, Gist 11, Dženkins, Odžo 5.

Fenerbahče: Vesterman, Mahmutolu 6, Kalinić 3, Biberović, Slukas 6, De Kolo 19, Vilijams, Vesel 6i, Dikson 13, Duveriolu 2, Datome, Štimac 1.

 

 

Foto: Fonet
Foto: Fonet
Foto: Fonet