Akcija američke ambasade

|   Info
Akcijom dobrovoljnog davanja krvi Ambasada SAD u Beogradu obeležiće u utorak, 11. septembra, 17. godišnjicu tragedije koja je pogodila SAD.
Foto: Fonet

Akcijom dobrovoljnog davanja krvi Ambasada SAD u Beogradu i ambasador Kajl Skat sa svojim partnerima i prijateljima u Srbiji obeležiće u utorak, 11. septembra, 17. godišnjicu tragedije koja je pogodila SAD, saopštila je danas Ambasada Sjedinjenih Država.

Nakon terorističkih napada 11. septembra 2001. mnogi Amerikanci su želeli da na najbolji mogući način pomognu svojoj zajednici, a ogroman broj učinio je to davanjem krvi.

Kako su zalihe krvi u Srbiji tokom letnjih meseci najčešće nedovoljne, a sledeći primer naših sunarodnika, doniraćemo krv zajednici koja nam je pružila srdačno gostoprimstvo ovde u Beogradu, navodi se u saopštenju.

Ambasada SAD će u saradnji sa Crvenim krstom Srbije po osmi put organizovati akciju dobrovoljnog davanja krvi i odati poštu stradalima u terorističlim napadima 2001. godine.

Američke diplomate pozvale su javnost i medije da se priključe akciji davanja krvi od 10 do 16 časova u Crvenom krstu Srbije, u Siminoj 19.