Akcija spasavanja preostalih dečaka

|   Info
Treća faza operacije spasavanja preostala četiri dečaka i njihovog trenera iz pećine na severu Tajlanda počela je jutros, a zvaničnici najavljuju da će sva petorica biti izvučena tokom dana. Osmorica spasenih dečaka se dobro osećaju, imaju apetit, "zdravi su i nasmejani".
Foto: Fonet


Šef spasilačke misije je izjavio da je 19 članova spasilačke ekipe ušlo u pećinu.

"Sva petorica će biti istovremeno danas izvučena", rekao je Osotanakorn, što su prisutni s radošću glasno pozdravili.

Napomenuo je da bi ova faza spasavanja mogla da traje nešto duže nego prethodne dve, koje su završene u roku od nekoliko sati.

AP prenosi da će pećinu danas napustiti i lekar i trojica pripadnika tajlandskih "foka" koji su sa dečacima.

Roditelji su videli osmoricu dečaka spasenih iz pećine na Tajlandu, koji se trenutno nalaze u bolnici, rekao je sekretar Ministarstva zdravlja Tajlanda Džedsada Čokdumrongsuk.

Sekretar dodaje da su roditelji decu videli kroz zaštitno staklo, jer još uvek vrše preglede kako bi se utvrdilo da li neki od dečaka imaju infekcije, prenosi AP.

Džedsada kaže da postoji mogućnost da dvojica dečaka imaju plućne infekcije, ali da su "zdravi i nasmejani".

"Deca su fudbaleri, imaju jak imunitet. Svi su veseli i srećni što će izaći, ali svakako ih mora pregledati doktor", rekao je sekretar, dodajući da će u bolnici ostati i do sedam dana.

AP navodi da doktori oprezno postupaju sa decom, a sekretar je rekao da do sada nisu imali ovakvu situaciju.

Dečacima je apetit dobar, rekli su da su strašno gladni i za doručak su tražili hleb sa čokoladnim prelivom, čemu su se prvobitno protivili doktori, jer su dečake hranili lako varljivom i uglavnom bezukusnom hranom, ali su na kraju popustili, navodi Rojters, pozivajući se na izjavu sekretara.

U jučerašnoj akciji spasavanja iz pećine u Tajlandu izvučena su četiri dečaka, koliko i prekjuče, potvrdili su predstavnici tajlandske mornarice.

Jedan od članova porodice dečaka rekao je za Si-En-En da roditelji ne znaju ko je od dečaka izvučen iz pećine, a ko je još uvek u njoj.

Njihova imena nisu objavljena iz poštovanja prema porodicama dečaka koji se još nalaze u pećini.

 

Komentari (0)

Ne postoji komentar!

Napišite komentar