"Ako crvene linije ne važe za Srbiju, neće ni za Albaniju"

|   Info
Zamenik premijera Kosova Enver Hodžaj, prisustvovao je otvaranju graničnog prelaza sa Albanijom, prenosi "Zeri".

Izvor: RTK

Kako se navodi, prisustvovala je i zamenica premijera Albanije Senida Mesi i predstavnici Evropske unije u Albaniji i na Kosovu.

U svom govoru povodom otvaranja ove tačke, Hodžaj je naglasio, da u finalnoj fazi dijaloga sa Srbijom, koja bi trebalo da služi stabilnosti i bezbednosti u regionu, u Beogradu i Briselu smatraju da što se tiče normalizacije odnosa sa Srbijom ne bi trebalo da bude crvenih linija, onda, ako se te crvene linije ne primenjuju o odnosu sa severnim susedom, ne bi trebalo da važe ni u odnosu sa Albanijom.

"Danas, nakon 12 godina, mi smo u završnoj fazi dijaloga sa Srbijom i dalje imamo otvorena pitanja sa našim severnim susedom. Želimo da ovaj dijalog služi potpunoj normalizaciji između dve države kroz uzajamno priznanje i članstva Kosova u UN, kao i pomirenju Kosova i Srbije nakon više od jednog veka velikog sukoba. Ali, ako u ovoj poslednjoj fazi, koja bi trebalo da služi stabilnosti i bezbednosti u regionu, neko u Beogradu i Briselu smatra da u normalizaciji odnosa sa Srbijom ne bi trebalo da bude crvenih linija, onda, ako te crvene linije ne važe u odnosu sa našim severnim susedom, ne treba da važe ni u odnosu sa Albanijom", rekao je Hodžaj, prenosi RTK.

Komentari (0)

Ne postoji komentar!

Napišite komentar