Ana Ivanović i UNICEF u borbi za smanjenje smrtnosti prevremeno rođenih beba

|   Info
Naša proslavljena teniserka i nacionalna ambasadorka UNICEF-a , Ana Ivanović, pokrenula je humanitarnu akciju za pomoć prevremeno rođenim bebama i njihovim porodicama, koja bi za rezultat imala smanjenje stope smrtnosti dece u prvom mesecu njihovih života.

Putem sajta UNICEF Srbija svi zainteresovani mogu da doniraju sredstva, a učesnik sa najvećom donacijom će od Ane dobiti njen omiljeni ljubičasti dres, upravo ovih dana kada se obeležava desetogodišnjica od Aninog najvećeg uspeha - osvajanja Rolan Garosa.

"Svakoga dana u Srbiji se rodi sedam beba za koje je neophodno da borave u jedinicama neonatološke intenzivne nege. Pored medicinskog tretmana, prisustvo i zagrljaj roditelja, ishrana majčinim mlekom, imaju presudan uticaj na napredak ove dece. Bila sam veom srećna kada sam saznala koliko je podrška jedinici za neonatologiju u Kragujevcu značajna za preživljavanje i napredak dece. Kao ambasadorka UNICEF-a i kao majka znam koliko je važan fizički kontakt sa roditeljima za svako dete. Zato sam pozvala svoje fanove da se uključe u ovu aktivnost UNICEF-a, jer jedino zajedničkim snagama možemo da napravimo promenu", izjavila je Ana Ivanović.

Komentari (0)

Ne postoji komentar!

Napišite komentar