Đaci uče o digitalnoj kulturi

|   Info
Deca i mladi u sve ranijem uzrastu počinju sa korišćenjem digitalnih tehnologija, pokazalo je istraživanje u okviru projekta "Bezbedan internet za celu porodicu'', koji sprovodi UNICEF uz podršku kompanije Telenor, I u saradnji sa Ministarstvom prosvete, nauke i tehnološkog razvoja. U beogradskoj Osnovnoj školi “ Laza Kostić “ održana je jedna u nizu radionica na kojoj su prvaci učili osnove digitalne kulture.

Svako četvrto dete predškolskog uzrasta poseduje digitalni uređaj,  a 2/3 se sukobi sa roditeljima oko korišćenja – pokazalo je najnovije istraživanje  UNICEF-a. Prvačići beogradske OŠ “ Laza Kostić” na radionici organizovanoj u okviru projekta  “ Bezbedan Internet za celu porodicu “, priznaju da ga koriste svaki dan, I rado uče kako da prepoznaju opasnosti na mreži.

Prednosti Interneta su brojne, pa tako nije ideja izolovati decu, već ih edukovati na koji način da bezbedno koriste digitalne tehnologije.

Deca i mladi u sve ranijem uzrastu počinju sa korišćenjem digitalnih tehnologija, pokazalo je istraživanje u okviru projekta "Bezbedan internet za celu porodicu'', koji sprovodi UNICEF uz podršku kompanije Telenor u saradnji sa Ministarstvom prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, Užičkim centrom za prava deteta.