Anđus: Povukao sam se iz javnosti, ali ne iz novinarstva

|   Info
Dejan Anđus, sportsko-politički novinar, rekao je da se ne vraća u javni život, ali da ne napušta novinarstvo. Gostujući u emisiji "Dobro jutro sa Đukom" na televiziji Kopernikus, dotakao se i svih gorućih tema u državi, a za predsednika Srbije, Aleksandra Vučića, kaže da je prvi predsednik još od vremena Josipa Broza Tita koji čita.
Foto: televizija Kopernikus

Dejan Anđus, sportsko-politički novinar, koji se nakon dužeg vremena pojavio u javnosti kao atuor kolumne u listu “Alo”, gostujući u emisiji na televiziji Kopernikus “Dobro jutro sa Đukom”, koju vodi Vladimir Đukanović, rekao je da ima saznanja da predsednik Srbije, Aleksandar Vučić, jednom nije spavao četiri noći i četiri dana, jer je čitao dokumenta.

Osvrnuo se na prijateljstvo sa predsednikom i njegovim bratom, Andrejem Vučićem, koje je trajalo 25 godina, kako kaže, rekavši da ih smatra prijateljima i dodao da treba imati hrabrosti i energije odlučiti se za život kakav vodi predsednik Vučić i posvetiti se potpuno politici. On je ocenio da je Vučić odlično obavešten i da mnogo radi. Anđus je rekao i to da predviđa, na osnovu svog životnog iskustva i znanja, da će Aleksandar Vučić dugo ostati na valsti.

Anđus se dotakao i teme o Kosovu, i rekao da pošto Albanci kažu da je Kosovo država, a za Srbiju je to autonomija, doćiće, prema njegovoj proceni, do nekih podela. Kaže da pozicija predsednika Vučića u tom smislu nije laka, ali da će, koliko ga on poznaje, istrajati.

Anđus je rekao da se kroz njegov pedesetogodišnji život ogleda kontroverzno srpsko društvo.

U emisiji na tv Kopernikus “Dobro jutro sa Đukom” dotakao se i tema iz sporta, pa je tako prokomentarisao da za srpsku reprezentaciju u fudbalu ne navija već duži niz godina, ali da je ove godine navijao, kao i da ima određenu dozu averzije prema pojedinim srpskim reprezentativcima u fudbalu koji, kako kaže “glume mangupe” i izlaze po restoranima sa damama sumnjivog morala.

Celo gosotvanje pogledajte ovde

Komentari (0)

Ne postoji komentar!

Napišite komentar