Anđus: "Povukao sam se iz javnosti, za sada se ne vraćam

|   Info
Dejan Anđus, autor sportsko-političke emisije koja se emitovala na televiziji Kopernikus, rekao je da se ne vraća u javni život. Dotakao se svih gorućih tema u državi, a za predsednika Srbije, Aleksandra Vučiča, sa kojim se družio, kako kaže dvadeset i pet godina, kaže da je prvi predsednik od Tita koji čita.
Foto: televizija Kopernikus

Dejan Anđus, sportski novinar, je gostujući u emisiji na televiziji Kopernikus “Dobro jutro sa Đukom”, kod Vladimira Đukanovića, rekao da je svedok kako predsednik Srbije, Aleksandar Vučić, nije spavao četiri dana i četiri noći, čitajući dokumenta.

Osvrnuo se na prijateljstvo sa predsednikom i njegovim bratom, koje je trajalo dvadeset godina, kako kaže, rekao je da ih smatra prijateljima i dodao da treba imati hrabrosti i energije odlučiti se za život kakav vodi predsednik Vučić i posvetiti se potpuno politici. On je ocenio da je Vučić odlično obavešten i da mnogo radi. Anđus je rekao i to da predviđa, na osnovu svog životnog iskustva i znanja, da će Aleksandar Vučić  dugo ostati na vlasti.

Anđus se dotakao i teme o Kosovu, i rekao da pošto Albanci kažu da je Kosovo država, a za Srbiju je to autonomija, doći će, prema njegovoj proceni do nekih podela.  Kaže da pozicija predsednika Vučića u tom smislu nije laka, ali da će, kolika ga on poznaje, istrajati.

Anđus je rekao da se kroz njegov pedesetogodišnji život ogleda kontroverzno srpsko društvo.