Beogradske službe "na nogama", Štab izdao naredbu

|   Info
Takve mere trebalo bi da se preduzmu zbog upozorenja Republičkog hidrometeorološkog zavoda da se očekuje veća količina padavina tokom večeri i predstojećeg vikenda, zbog čega je za delove SRbije proglašen crveni meteo alarm.

Izvor: Tanjug

U većini mesta u Srbiji očekuje se da će pasti od 20 do 30 litara po metru kvadratnom za vrlo kratak vremenski period, kao i pojava grada i olujnog vetra. 
Naredbom, usvojenoj na sednici Štaba kojom je predsedavao gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić, predviđeno je preduzimanje svih mera zaštite stanovništva i materijalnih dobara na terenu, te umanjenje mogućih rizika od pojave "urbanih poplava", bujica, odrona i mogućih aktiviranja klizišta. 
Zahtevano je angažovanje resursa komunalnih službi i osposobljenih subjekata za reagovanje u ovakvim situacijama, kao i koordinacija sa nadležnim javnim vodoprivrednim preduzećima u slučaju sprovodjenja mera odbrane od poplava, saopštila je gradska uprava. 
Sednici su prisustvovali predsednik Skupštine grada Nikola Nikodijević, zamenik gradonačelnika Goran Vesić, pomoćnik gradonačelnika Andreja Mladenović, član Gradskog veća Slobodan Šolević, v.d. sekretara za poslove odbrane, vanrednh situacija, komunikacije i koordinaciju odnosa sa gradjanima Darko Glavaš, kao i direktori nadležnih komunalnih preduzeća.

Komentari (0)

Ne postoji komentar!

Napišite komentar