Bez podele "Puteva Srbije"

|   Info
Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture saopštilo je danas da preduzeće "Putevi Srbije" ostaje jedinstvena kompanija i da je cilj reforme putnog sektora efikasnije poslovanje preduzeća i kvalitetno održavanje puteva.

 

Izvor: FoNet

"Putevi Srbije" ostaće i posle reforme jedinstveno preduzeće, ali će promena biti u organizacionoj strukturi preduzeća radi uspostavljanja efikasnijeg načina poslovanja, jasno definisanih obaveza i odgovornosti, sistemskog planiranja aktivnosti i kreiranja uslova za uvođenje novih modela ugovora za održavanje puteva, navelo je Ministarstvo.

List "Politika" preneo je danas pozivajući se na razgovore Misije Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) i delegacije Vlade Srbije, da reforma preduzeća "Putevi Srbije" predviđa podelu te kompanije na tri celine sa tri sektora i tri izvršna direktora, uz izdvajanje administrativnih i pravnih poslova.

Ministarstvo je ukazalo da vodi reformu putnog sektora, a da u procesu pripreme koncepta reforme, pored konsultanta, kompanije "Dilojt" i Svetske banke, učestvuju i "Putevi Srbije" i "Koridori Srbije".

MMF nije učesnik ovog procesa, niti se sa ovom institucijom o ovoj reformi pregovara, već se predstavnici MMF o njegovim rezultatima obaveštavaju u okviru redovnih kvartalnih sastanaka, navelo je Ministarstvo.

Reforma putnog sektora, pored donošenja novih propisa i reforme upravljača puteva - JP "Putevi Srbije", obuhvatiće i preduzeća zadužena za izvođenje radova i oblast projektovanja, piše u saopštenju.

Komentari (0)

Ne postoji komentar!

Napišite komentar