Naizmenično propuštanje saobraćaja na obilaznici oko Čačka

|   Info
Javno preduzeće „Putevi Srbije“ saopštilo je danas da se očekuje sredinom naredne nedelje uspostavljanje naizmeničnog propuštanja saobraćaja preko vijadukta na obilaznici oko Čačka, gde je zbog oštećenja stuba koji je napukao, saobraćaj u prekidu.
Čačak. Foto: televizija Kopernikus

 

Izvor: FoNet

Projekat rehabilitacije nadvožnjaka na obilaznici oko Čačka izradila je projektna organizacija IMS ad. Beograd, dok nadzor na radovima rehabilitacije objekta vrši nadzorna služba „Puteva Srbije“, navodi se u saopštenju.

Izvođač radova na rehabilitaciji nadvožnjaka je ŠTRABAG, i to gornjeg stroja mosta pre svega zamenu elemenata saobraćajnih profila.

Kako je navedeno, u toku rehabilitacije uočeno je oštećenje stuba broj 16 na kom su se javile pukotine i iz predostrožnosti Putevi Srbije su u nedelju 7. oktobra dali nalog da se totalno obustavi saobraćaj na mostu.

Danas, predstavnik investitora, odgovorni projektant, odgovorni izvođač radova, nadzorni organ i predstavnici grada Čačka obišli su nadvožnjak gde je dogovoreno da se nastavljaju radovi na gornjem stroju mosta po projektu rehabilitacije, a iz radova izuzeta su polja iznad stubova
14, 15 i 16.

Radovi podjarmljivanja oštećenog stuba 16 i delimično oštećenih stubova 14 i 15 izvršiće se montažom teške skele čime se stvaraju uslovi za nesmetan nastavak radova i uspostavljanje saobraćaja po utvrđenom režimu odobrenom od strane nadležnog ministarstva, piše u saopštenju.

Putevi Srbije podsećaju da su ti radovi na državnom putu IB reda broj.23 deonica: Konjevići – Beljina, počeli 25. maja 2018.