Brnabić: Italija važan partner

|   Info
Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić razgovarala je danas u Beogradu sa ministarkom odbrane Italije Elizabetom Trentom i ocenila da je Italija jedan od najvažnijih partnera Srbije i da je dobre odnose na svim poljima neophodno dalje graditi i razvijati.
Foto: FoNet

 

Izvor: FoNet

Brnabić je sa Trentom razgovarala o daljem jačanju odnosa dve zemlje, evropskim integracijama Srbije, kao i o aktuelnoj političkoj situaciji u regionu, saopštila je Vlada Srbije.

Ona je zahvalila na snažnoj i kontinuiranoj podršci koju Italija pruža na evropskom putu i istakla da Srbija ozbiljno pristupa sprovođenju reformi neophodnih za članstvo u Evropskoj uniji.

Sagovornice su se saglasile da su mir i stabilnost od ključnog značaja, kao i da je potrebno nastaviti dijalog Beograda i Prištine kako bi se došlo do kompromisnog rešenja, piše u saopštenju.

Trenta je istakla da je misija KFOR važna i da će, pod komandom italijanskog generala, nastaviti da radi na očuvanju mira i stabilnosti na Kosovu i Metohiji.

Brnabić je navela da će sledeća godina biti veoma važna za odnose dve zemlje jer će obeležiti dva velika jubileja: 140 godina diplomatskih odnosa i 10 godina strateškog partnerstva.

Ona je predložila da konkretan doprinos jačanju partnerstva bude zajednička sednica dve vlade u Beogradu, dodaje se u saopštenju.

Foto: FoNet