Palmer: Najvažniji su mir i stabilnost

|   Info
Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je danas u razgovoru sa zamenikom pomoćnika američkog državnog sekretara za Evropu i Evroaziju Metjuom Palmerom da su za Srbiju mir i stabilnost od ključne važnosti i da ostajemo čvrsto posvećeni postizanju kompromisnog rešenja za Kosovo i Metohiju.
Foto: Fonet

 

Izvor: Fonet

Ona je podsetila da je Beograd ispunio sve svoje obaveze koje proističu iz Briselskog sporazuma, a da Priština nije ispunila ni jednu.

Palmer je naglasio da SAD čvrsto veruju da je za očuvanje mira i stabilnosti u regionu neophodna saradnja i istakao značaj nastavka dijaloga Beograda i Prištine, kako bi se došlo do tog cilja.

Brnabić i Palmer su se složili da na ekonomskom planu postoji veliki potencijal za dalji razvoj saradnje dve zemlje, čemu u prilog ide i nedavno potpisani Memorandum o razumevanju u oblasti infrastrukture.

Premijerka Srbije je ocenila da su rezultati reformi u ekonomiji i pravosuđu pokazatelj posvećenosti Vlade da dalje radi na unapređenju uslova poslovanja, što je snažan podsticaj za dolazak američkih i drugih kompanija i garanciju da će raditi u predvidivom i podsticajnom poslovnom okruženju, navodi se u saopštenju Vlade.

Komentari (0)

Ne postoji komentar!

Napišite komentar