Brnabić: "BITEF slika moderne Srbije"

|   Info
Premijerka Ana Brnabić ocenila je večeras na zatvaranju 52. festivala BITEF da je to manifestacija koja "šalje u svet sliku moderne dinamične, inovativne i kreativne Srbije kakva ona jeste".
Foto: Fonet

"Savet za kreativne industrije trenutno radi na realizaciji oko 20 inicijativa koje će pomoći kreativnom sektoru, a tiču se rešavanja važnih sistemskih pitanja koja već dugo predstavljaju prepreku našim kreativnim stvaraocima iz različitih oblasti", ocenila je Ana Brnabić.

 

Ona je nglasila da se "jedno od najvažnijih pitanja odnosi upravo na podržavanje ključnih događaja koji su platforma za edukaciju, međunarodnu razmenu i saradnju, a najbolje nas reprezentuju u svetu", poput festivala BITEF.

 

Ona je izjavila da je jedan od fokusa njenih aktivnosti u kreativnim industrijama upravo osnaživanje i promocija kreativnih potencijala Srbije, njenih najvažnijih festivala, talentovanih pojedinaca i inicijativa.

 

Uoči zatvaranja festivala Brnabić je ocenila "BITEF pokazuje hrabrost, originalnost i inovativnost Srbije".

 

Ovogodišnji 52. BITEF trajao je od 13. do 22. septembra pod sloganom "Svet bez ljudi", a u selekciji je bilo deset predstava, uz dominaciju političkog i muzičkog teatra.

 

Komentari (0)

Ne postoji komentar!

Napišite komentar