Brnabićeva: Sveobuhvatne reforme u interesu građana

|   Info
Makroekonomska stabilnost, reforma javne administracije i vladavina prava stubovi su dugoročnog razvoja Srbije, a ne samo uslovi za punopravno članstvo u EU.
Foto: Fonet

 

Izvor: Tanjug

To je istakla premijerka Ana Brnabić u razgovoru sa predsedavajućim Komiteta za spoljne poslove (AFET) i izvestiocem Evropskog parlamenta za Srbiju, Dejvidom Mekalisterom.

"„Sveobuhvatne reforme su prvenstveno u interesu građana Srbije", naglasila je Brnabić i izrazila očekivanje da će izveštaj Evropskog parlamenta o napretku Srbije, koji se očekuje krajem novembra, biti pozitivan.

Dodala je da je svesna da predstoji još dosta posla u oblasti jačanja vladavine prava i postizanja napretka u poglavljima 23 i 24.

Brnabić je objasnila da se posvećeno radi na reformi pravosuđa i da će se finalna verzija ustavnih amandmana, usklađena sa sugestijama Venecijanske komisije, ubrzo naći u skupštinskoj proceduri.

U razgovoru je istaknuto da je posvećenost pregovorima Beograda i Prištine ključna za dalji napredak i očuvanje stabilnosti Srbije i celog regiona, i izraženo uverenje da će se dijalog nastaviti u cilju pronalaženja trajnog i održivog rešenja.

Izvestilac Evropskog parlamenta pohvalio je napredak Srbije i napore vlade da nastavi sprovođenje najvažnijih reformi.

Naglasio je da je Srbija lider u regionu kada su u pitanju ekonomske reforme i pohvalio posvećenost vlade da vodi otvoren dijalog sa predstavnicima civilnog sektora i medijskih i novinarskih udruženja.

Važno je da ohrabrimo Srbiju na njenom putu ka Evropskoj uniji i pružimo podršku u svim oblastima gde postoji prostor za napredak“, ocenio je Mekalister.

Mekalister je rekao da je Srbija, sa otvorenih 14 poglavlja, na dobrom putu ka Evropskoj uniji i dodao da će insistirati da se na narednoj Međuvladinoj konferenciji Srbije i Evropske unije otvori što više novih poglavlja, saopšteno je iz Vlade Srbije.

Komentari (0)

Ne postoji komentar!

Napišite komentar