Brnabić sa predstavnicima MMF-a o strukturnim reformama

|   Info
Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić razgovarala je danas sa regionalnom direktorkom Svetske banke za Zapadni Balkan, Evropu i centralnu Aziju Lindom Van Gelder o strukturnim reformama, ekonomskim rezultatima, kao i o sprovođenju aktuelnih projekata u saradnji sa Svetskom bankom i planovima za buduću saradnju.
Foto: Fonet

 

Izvor: Fonet

Ana Branabić predstavila je, kako je saopšteno iz Vlade, najvažnije rezultate ekonomskih reformi u Srbiji, pre svega rast bruto domaćeg proizvoda (BDP) i suficit budžeta, istakavši da projekti koji se sprovode sa Svetskom bankom dodatno ubrzavaju razvoj srpske privrede.

Kao prioritete za budući razvoj navela je dalje jačanje stranih investicija, a kao posebno važnu istakla je dalju podršku preduzetništvu i inovacijama, kao i podršku programima koje će sprovoditi Fond za nauku.

Linda Van Gelder pohvalila je postignute finansijske rezultate i navela da je u toku izrada Plana ekonomskog razvoja, koji će uvažavati ciljeve Vlade Srbije i sadržati smernice za budući razvoj, sa akcentom na oblastima sa najvećim potencijalom za održivi razvoj srpske ekonomije.

Brnabić je zahvalila Svetskoj banci na velikoj pomoći i podršci da Srbija bude makroekonomski uređena zemlja i izrazila je zadovoljstvo izborom oblasti u kojima Svetska banka učestvuje i pruža podršku jačanju domaće privrede.

Komentari (0)

Ne postoji komentar!

Napišite komentar