Radost Evrope od 2. oktobra

|   Info
Međunarodni susret dece Evrope – Radost Evrope, koja je ove godine posvećena zaštiti životne sredine, održaće se od 2. do 5. oktobra u Beogradu pod sloganom „Nek planeta blista”, saopšteno je danas na konferenciji za medije.
Foto: FoNet

 

Izvor: FoNet, Beoinfo

Zamenik gradonačelnika Goran Vesić je tom priliko istakao da je Beograd za tu manifestaciju izdvojio oko 8,3 miliona dinara, dodajući da će naredne godine povodom obeležavanja pola veka Radosti Evrope biti obezbeđeno više novca.

Urednik 49. Međunarodnog susreta dece Radost Evrope Ivana Tabori Obradović je istakla da je ta tradicionalna manifestacija praktično već počela besplatnim „Preradionicama” u Domu kulturnog centra.

Prema njenim rečima, zvanični program počinje 2. oktobra karnevalom koji će krenuti od Kulturnog centra Beograd.

Povorka ide do Pobednika na Kalemegdanu, gde će manifestacija biti otvorena. Nakon toga, u popodnevnim časovima biće prikazana izložba međunarodnog likovnog konkursa Radost Evrope, izjavila je Tabor Obradović.

On je posebno najavila da će 3. oktobra, zahvaljujući „Zelenilu", deca biti u prilici da posade 18 sadnica u znak prijateljstva i odgovornosti prema životnoj sredini, posle čega će biti organizovane sportsko-rekreativne aktivnosti na Adi Ciganliji i radionice dramske improvizacije za lidere gostujućih grupa.

Kruna druženja biće Gala koncert u „Sava centru” 5.oktobra u 18 sati.

U programu manifestacije učestvuju deca iz 18 zemalja uzrasta od sedam do 14 godina, koju će ugostiti učenici iz 17 beogradskih osnovnih škola, saopštio je Beoinfo.

Foto: FoNet

Komentari i odgovori

×

Ime je obavezno!

Enter valid name

Važeća email adresa je obavezna!

Enter valid email address

Komentar je obavezan!

* Ova polja su obavezna.

Objavite prvi komentar.