Ovacije za Beogradsku filharmoniju u Gracu

|   Info
Beogradska filharmonija je zajedno sa šefom-dirigentom Gabrijelom Felcom oduševila austrijsku publiku koncertom kojim je otvorila orkestarsku sezonu Muzikferajna u Gracu.
Foto: Fonet

 


Izvor: RTS

Čuvena dvorana Štefanijenzal bila je ispunjena do poslednjeg mesta, a orkestar je program otpočeo poemom "Beograd", Dragutina Gostuškog, uz koju je Filharmonija ponosno predstavila srpsku muzičku literaturu publici u Gracu.

Zajedno sa maestralnim basbaritonom Tomašem Konječnijem, izveli su "Pesme i plesove smrti" Modesta Musorgskog, a slovenski repertoar zaokružile su "Simfonijske igre" Sergeja Rahmanjinova.

Na bis, šef-dirigent Gabrijel Felc i orkestar, publici su pokazali sav svoj šarm poklonivši im Glinkinu uvertiru "Ruslan i Ljudmila".

Za koncert Beogradske filharmonije u Gracu vladalo je veliko interesovanje, te su planirana dva koncerta u Štefanijenzalu, jednoj od najstarijih dvorana u Evropi.

Isti program izvešće i sutra, 25. septembra, zajedno sa šefom-dirigentom Gabrijelom Felcom i tako završiti svoje prvo zajedničko gostovanje.