Brnabić: Potreban hitan sastanak o medijskoj strategiji

|   Info
Nastavićemo da radimo na rešavanju problema medija u Srbiji, izjavila je premijerka Ana Brnabić i poručila da je potreban hitan sastanaka sa predstavnicima medijskih i novinarskih udruženja kako bi se nastavio rad na izradi medijske strategije.

Izvor:Tanjug, RTS

Problem je, kaže Ana Brnabić, dosta kompleksan, ali Vlada će nastaviti da radi na rešavanju problema sa kojima se suočavaju mediji, kao što radi na rešavanju svih ostalih problema u Srbiji i to jedan po jedan, te da je potrebno vreme da bi se pokazali rezultati.

"Sigurna sam da će ovi rezultati svakako takođe doći. Predsednik Vučić je upravo o tome i pričao u Davosu. Ukoliko predstavnici medija pažljivo slušaju njegovo obraćanje u Davosu, i ukoliko su dobronamerni, čini mi se da će izvući pozitivne, dobre, pametne poruke iz njegovog obraćajanja u Davosu", rekla je Brnabić odgovarajući na pitanja novinara prilikom posete Senti.

Premijerka namerava da pozove predstavnike medijskih i novinarskih udruženja u vezi sa radom na medijskoj strategiji, kako bi sagledala da li su se povukli iz Koordinacionog tela i tima za dijalog ili i iz radne grupe za izradu medijske stragegije, pošto se, kaže, radi na ta dva koloseka.

"Jedan je dijalog sa medijskim i novinarskim udružnejima u vezi sa rešavanjem svakodnevnih problema sa kojima se suočavaju mediji u Srbiji, drugi je rad na medijskoj strategiji, da li nastavljamo rad na medijskoj strategiji ili su samo napustili Koordinaciono telo i tim za dijalog", kaže Brnabić.

Nada se da će rad na medijskoj strategji biti nastavljen, a da je sledeći korak javna rasprava.

"Čini mi se da bi bilo neozbiljno da ljudi koji su napravili prvi nacrt medijske strategije ne učestvuju u javnoj raspravi", kaže Brnabić.

Navela je da je nasleđena potpuno devastirana medijska scena, te da to najbolje pokazuje izveštaj Saveta za borbu protiv korupcije iz 2011. u kome se kaže da su mediji u Srbiji u potpunosti pod političkom kontrolom, potpuno devastirani, a da su novinari u Srbiji uniženi i poniženi.

 

Komentari (0)

Ne postoji komentar!

Napišite komentar