Brnabić sa El-Aminom o unapređenju saradnje sa Unijom Komore

|   Info
Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić razgovarala je danas sa ministrom inostranih poslova i međunarodne saradnje Unije Komora Suefom Mohamedom El-Aminom o bilateralnim odnosima dve zemlje i unapređenju saradnje.
Foto: Fonet

 

Izvor: Danas.online

Brnabić je izrazila veliku zahvalnost Uniji Komora na podršci teritorijalnom integritetu i suverenitetu Srbiji, iskazanu kroz odluku da povuče priznanje jednostrano proglašene nezavisnosti Kosova. Premijerka je istakla da Srbija ostaje posvećena očuvanju mira u regionu kao i nastavku dijaloga sa Prištinom i dodala da je za Srbiju ovakva podrška Unije Komora od velikog značaja.

El-Amin je naglasio da je Unija Komora i ranije podržavala pozicije Srbije u organizacijama u kojima Srbija nije član, čvrsto braneći principe međunarodnog prava i poštovanja teritorijalnog integriteta Srbije. On je istakao da je potpisivanje Memoranduma o razumevanju između dve zemlje veoma značajno, jer otvara prostor za unapređenje saradnje u oblasti obrazovanja, poljoprivrede, odbrane, kao i u drugim oblastima.

Premijerka se zahvalila El-Aminu na pozivu da poseti Uniju Komora i ocenila da bi ta poseta doprinela razvoju sveukupnih bilateralnih odnosa.

Komentari (0)

Ne postoji komentar!

Napišite komentar