Brnabić sa odlazećim ambasadorom Belgije

|   Info
Predsednica Vlade Ana Brnabić primila je u oproštajnu posetu ambasadora Belgije u Srbiji Lea Daesa, kojem je zahvalila na uspešnoj saradnji i ličnom doprinosu u unapređenju bilateralnih odnosa naše dve zemlje.
Foto: Fonet

Izvor: Tanjug

Ana Brnabić ocenila je da je primetan trend unapređenja političkih odnosa sa Belgijom, naročito nakon posete premijera Belgije Šarla Mišela Srbiji, saopštila je vladina Kancelarija za saradnju sa medijima.

Ambasador Leo Daes naglasio je da će Belgija nastaviti da podržava evrointegracije Srbije i pruža tehničku podršku u oblasti poglavlja 23 i 24, koja se odnose na vladavinu prava, pravosuđe i borbu protiv organizovanog kriminala.

Daes je naveo da u borbi protiv organizovanog kriminala postoji uspešna saradnja policija Srbije i Belgije.

Sagovornici su se saglasili da je saradnja u oblasti ekonomije ključ za brže unapređenje odnosa dve zemlje i izrazili očekivanje da će u budućem periodu biti realizovane nove belgijske investicije u Srbiji, poput multinacionalne kompanije "Delez", koja uspešno posluje u Srbiji duži niz godina.

Predsednica Vlade zahvalila je belgijskom ambasadoru na zalaganju i posvećenosti u stvaranju čvršćih veza dve zemlje, i poželela mu puno sreće u budućnosti na profesionalnom i ličnom planu.

Komentari (0)

Ne postoji komentar!

Napišite komentar