Vučić se sastao sa odlazećim ambasadorom Belgije

|   Info
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je ambasadoru Kraljevine Belgije Leu D'Aesu, koga je primio u oproštajnu posetu, zahvalio na dobroj saradnj i što je svojim zalaganjem doprineo unapređenju odnosa dve zemlje.
Foto: Fonet

Izvor: Tanjug

Predsednik Vučić je podsetio na to da je tokom diplomatskog mandata ambasadora D'Aesa realizovana poseta premijera Mišela, prva poseta na tom nivou posle bezmalo jedne decenije, čime je otvoren nov period u odnosima Srbije i Belgije, uz obostranu želju za intenziviranje političkog dijaloga i razvoj ekonomskih veza.

Vučić je istakao da je tokom te posete uvideo koliko Belgija posvećuje pažnje Srbiji, saopstila je Služba za saradnju sa medijima predsednika Srbije.

Zahvalio je Belgiji na podršci Srbiji na njenom evropskom putu, koja se realizuje i kroz stručnu pomoć u preuzimanju evropskih pravnih tekovina.

Ambasador D'Aes je rekao da Belgija snažno podržava evrointegracije Srbije i politiku regionalne stabilnosti i saradnje, istakavši značaj pokrenutih regionalnih inicijativa.

On je izrazio nadu da će, uz političku mudrost i hrabrost predsednika Vučića, kroz dijalog Beograda i Prištine biti nađeno rešenje za pitanje Kosova i Metohije.

Predsednik Vučić je rekao da želimo što više uspešnog belgijskog poslovnog prisustva na srpskom tržištu, poput kompanije Delez, koja predstavlja jednu od najvećih stranih investicija kod nas.

Ambasador D'Aes je istakao da je tokom diplomatskog rada u Srbiji bio svedok reformskih uspeha i promena u ekonomiji i društvu.

Zahvalio je predsedniku Vučiću na podršci u radu i istakao da nosi najlepše uspomene iz Beograda i naše zemlje.

Komentari (0)

Ne postoji komentar!

Napišite komentar