Vučić: Obaveza Srbije da pomaže Srbe van matice

|   Info
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se sa predsednikom Nove srpske demokratije Andrijom Mandićem i istakao da će Srbija uvek biti uz svoj narod, a da je obaveza Srbije kao matice da pomaže očuvanje nacionalnog identiteta Srba van svojih granica, što će i činiti u skladu sa sopstvenim mogućnostima i uz poštovanje države Crne Gore i njenih zakona.
Foto: Fonet

Izvor: Tanjug

Vučić je sa Mandićem razgovarao o položaju srpskog naroda u Crnoj Gori i načinima za njegovo unapređenje, rečeno je u saopštenju.

Kako je navedeno, Mandić je ukazao na težinu položaja Srba u Crnoj Gori i neophodnost solidarnosti svih naših sunarodnika kako bi se zaustavila diskriminacija i očuvao nacionalni identitet.

Posebno je naglasio, doidaje se, važnost uloge Srbije i njenu zainteresovanost za probleme sa kojima se naš narod suočava i predlažući određene mere za koje je uveren da mogu biti delotvorne.

Dvojica sagovornika su se saglasili da su odnosi Srbije i Crne Gore od velike važnosti za budućnost obe zemlje i stabilnost regiona, navedeno je u saopštenju.

 

Komentari (0)

Ne postoji komentar!

Napišite komentar