Čeka se rasvetljavanje slučajeva zapaljenih automobila

|   Info
Dva požara u Nišu u kojim su prošlog vikenda izgorela tri putnička vozila – jedan u gradskom naselju Duvanište supruzi policijskog inspektora niške PU, a druga dva u Mokranjčevoj ulici u dvorištu kuće Nišlije koji se bavi ugostiteljstvom i hotelijerstvom, ponovo su uneli veliki nemir kod građana.
Foto: pixabay.com

Izvor: Politika

Posle požara u 2017. godini u skoro svim kvartovima Niša kada su izgorela vozila zamenika gradonačelnika i nekoliko policijskih službenika, ali i običnih građana, u prethodnih sedam meseci ove godine, osim jednog podmetnutog požara početkom januara, kada je svojoj bivšoj direktorki nekadašnji radnik zapalio vozilo, nijedan sličan događaj do prethodnog vikenda nije zabeležen.

Direktor policije Vladimir Rebić bio je pre dva dana izričit da se ovaj problem u Nišu, ali i drugim gradovima u zemlji, mora što pre rešiti.

„S obzirom na to da ovi slučajevi unose nemir kod građana, naložio sam da se počinioci što pre pronađu i privedu pravdi. Na rasvetljavanju ovih krivičnih dela već su angažovane sve nadležne službe, kako u sedištu Direkcije policije, tako i policijskim upravama u kojim je bilo paljevina automobila. Intenzivno se radi na prikupljanju dokaza kako bi odgovorni za izvršenje ovih krivičnih dela bili pronađeni i uhapšeni”, kazao je Vladimir Rebić.

U niškoj policiji nam je rečeno da se danonoćno radi na rasvetljavanju paljevina automobila.

– U interesu istrage, koja je intenzivna i opsežna, a svakako i da ne bi došlo do remećenja naše dinamike rada, još nismo u prilici da iznosimo u javnost bilo kakve detalje. Radimo sa dodatno angažovanim kapacitetima, tako da uopšte ne sumnjamo da ćemo biti efikasni i da ćemo pronaći one koji pale automobile u Nišu”, izjavio je za „Politiku” načelnik PU Niš Slaviša Virijević.

Osvrćući će se na održan sastanak u Beogradu u Direkciji policije, on je posebno naglasio:

– Požara na automobilima u prethodnom periodu bilo je ne samo u Nišu, već i u Novom Sadu, Prijepolju, Novom Pazaru i drugim gradovima. Bilo je dosta reči o tome i na ovom sastanku, koji, međutim, nije posebno održan samo zbog paljevina vozila, već je bio jedan od redovnih koje direktor policije Vladimir Rebić održava sa predstavnicima policijskih uprava.

 

Komentari (0)

Ne postoji komentar!

Napišite komentar