Ciklon koji stiže oduvaće leto, temperatura drastično pada

|   Info
Za vikend se očekuje pogoršanje vremena, a novi podaci pokazuju da će pad temperature biti drastičniji nego što je najavljeno. U ponedeljak 20 stepeni.

Izvor: Blic


"Prethodno je procenjeno da će temperatura pasti za nekih sedam stepeni, ali svežiji podaci pokazuju da će razlika ipak biti i više od 10 stepeni Celzijusa u odnosu na sadašnjih 32-33 stepena, te nas očekuju temperature oko 20. podeoka", rekao je za "Blic" meteorolog Đorđe Đurić.

Ciklon koji dolazi sa Jadrana doneće zahlađenje u celom regionu, a u Srbiji će prvo pogoditi severoozapad zemlje, i to u nedelju uveče. Naoblačenje, pljuskovi i grmljavina do ponedeljka ujutru zahvatiće i ostatak Srbije.

"Ovo pogoršanje vremena bukvalno će oduvati leto iz Srbije, ali još nije sigurno koliko će tačno dana trajati. Sve zavisi od putanje kojom će se kretati ciklon, a za sada podaci još uvek variraju. Trebalo bi da bude prolaznog karaktera", rekao je Đurić, i napomenuo da na lokalnom nivou može biti obilnih padavina.

Nakon što prođe nestabilniji period, krajem avgusta i početkom septembra biće oko 25 stepeni, te još nije vreme da se oprostimo sa letom, zaključuje meteorolog.

 

Komentari (0)

Ne postoji komentar!

Napišite komentar