Dačić: Evo, sad i Tači likuje

|   Info
Evo, Hašim Tači pozdravlja izjavu Angele Merkel da nema promena granica na Zapadnom Balkanu, izjavio je ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić.

Izvor: Tanjug

"Kakav licemer. Prvo je oružjem, nasiljem i zločinima rušio granice Srbije, a sada je za nemenjanje granica. Kojih granica? Kada je to postojala granica između Srbije i Kosova?", upitao je Ivica Dačić komentarišući za Tanjug to što je Tači na Tviteru naveo da pozdravlja stav nemačke kancelarke Angele Merkel.

ednostrano je, kako dodaje, proglasio takozvanu državu, proterao više od 200.000 Srba – "i sada nikom ništa".

"I ja sam za nepromenjivost granica nasilnim putem, ali od kada počinjemo da računamo da važi taj princip? Prvo ste razrušili granice Srbije, a sada ste se setili da nema više promene granica", naveo je Dačić.

Ističući da Kosovo nije međunarodno priznata država, Dačić dodaje da "ne vredi Tačiju ni što poziva Angelu Merkel da izvrši pritisak na pet zemalja EU koje ih nisu priznale".

"Proces povlačenja priznanja će se nastaviti. Onaj ko je priznao Kosovo, nema pravo da priča o nepromenjivosti granica. Ne čudi me što Tači ovo radi, čudi me samo što i Đilas, Jeremić, Obradović, Čeda Jovanović i ostali još ne poslaše znake zahvalnosti, jer zaključuju da je Merkelova protiv Vučićeve, a uz dužnu skromnost i moje, ideje. Pozivi na državni udar i mržnja prema Vučiću ubrzano prelaze i na mržnju prema srpskim državnim interesima", zaključio je Dačić u izjavi za Tanjug.

Komentari (0)

Ne postoji komentar!

Napišite komentar