Bez ZSO nema razgovora o Tačijevom planu

|   Info
Beograd neće razmatrati nikakav plan koji za konačno rešenje kosmetskog pitanja bude ponudio Hašim Tači pre nego što Priština ispuni svoju obavezu da formira Zajednicu srpskih opština.


Izvor: Novosti

Pre nego što Priština ispuni svoju obavezu da formira Zajednicu srpskih opština, Beograd neće razmatrati nikakav plan koji za konačno rešenje kosmetskog pitanja bude ponudio predsednik privremenih kosovskih institucija Hašim Tači, prenose izvori "Novosti" iz državnog vrha.

Tači je, naime, najavio da će svoj plan predstaviti predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću kada se u septembru budu sastali u Briselu na novoj rundi dijaloga na visokom nivou.

On je, u intervjuu agenciji Rojters, rekao da bi ponovno iscrtavanje granica, čime bi delovi Srbije sa većinskim albanskim stanovništvom ušli u sastav Kosova, moglo da okonča dugotrajne tenzije između Beograda i Prištine i da im omogući napredak ka članstvu u EU.

- Sada je definitivno trenutak da se koriguje granica između Kosova i Srbije, koja je duga oko 400 kilometara. To će pomoći da se izbegnu međuetnički problemi, da se stvori neka vrsta autonomne regije, kao što je Republika Srpska, izbeći će se podela Kosova, razmena teritorija, čak i mogući novi rat - rekao je Tači, koji je uveren da će Zapad podržati bilo koji sporazum koji potpišu on i Vučić, kao i da do sporazuma može doći do februara 2019. godine.

 

 

 

 

Komentari (0)

Ne postoji komentar!

Napišite komentar