"Delfini" čekaju rivala i poručuju da prvenstvo tek počinje

|   Sport
Osvajanjem prvog mesta u grupi najbolji vaterpolisti Srbije ostvarili su svoj prvi cilj na Evropskom prvenstvu u Barseloni. “Delfini” su maksimalnim učinkom u prve tri utakmice obezbedili mesto u četvrtfinalu i sada očekuju rivala za naredni duel.
Foto: YouTube printscreen

Ukoliko ne bude bilo iznenađenja u osmini finala, naša selekcija će se ulazak u polufinale boriti sa Mađarima, od kojih se očekuje da lako izađu na kraj sa Holanđanima.

U taboru naše selekcije se ne zavaravaju nešto slabijim igrama u grupi naših severnih suseda, selektor Savić je rekao da treba biti veoma oprezan i da za njegovu ekipu prvenstvo tek počinje. Strateg Srbije je naglasio da njegom tim nije imao jake rivale u grupi, da su ti susreti iskorišćeni za neke taktičke zamisli i da je sada vreme za susrete u kojima se igra samo na pobedu.

Podsetimo, zajedno sa Srbijom direktni četvrtfinalisti su još Italija, Hrvatska i Španija.

Inače, posle utakmica u grupama objavljeni su i statistički podaci. Do sada su brojke na strani Hrvatske koja ima najbolji procenat šuta i realizacije igrača više. Srbija ima šut oko 40 posto,igrača više 68 posto. Najuspšeniji golman trenutno je odlični Italijan Del Lungo sa 80 posto, Bane Mitrović je na oko 55 posto.

Na listi strelaca Vodi Grk Vlahopulos sa 11 golova ispred Ivovića iz Crne Gore i Vukićevića iz Hrvatske koji su postigli 10. Kod Srba Ćuk je postigao 6, Filipović i Mandić 5, Prlainović i Aleksić 4, Pijetlović i Jakšić 3.

Komentari (0)

Ne postoji komentar!

Napišite komentar