Podmlađena Srbija treća u Kini

|   Sport
Ženska košarkaška reprezentacija Srbije pobedom je završila takmičenje na međunarodnom turniru četiri nacije u kineskom gradu Singji. Naše dame bile su ponovo veoma ubedljive i sigurne protiv selekcije Argentine rezultatom 82:64
Foto: kss.rs

 

Naše košarkašice su dizale formu iz utakmice u utakmicu, a u duelu sa Argentinkama uspele su da otklone neke nedostatke i da ostvare trijumf. To je druga pobeda Srbije protiv Argentine na turniru u Kini, a uz to je naša reprezentacija upisala i po dva poraza od Kine i Australije.

 

Najefikasnija u redovima Srbije bila je Nevena Jovanović sa 18 poena, a dvocifrene su bile još i Saša Čađo sa 15, Ivana Brajković sa 13, Maja Škorić sa 11 i Aleksandra Crvendakić sa 10 poena.

Srbija je na turniru u Kini učestvovala bez selektorke Marine Maljković i nekolicine vodećih igračica, a u želji da se pruži šansa mlađim snagama. U drugom meču dana Kina je bila ubedljiva protiv Australije sa 75:49, pa je tako domaća selekcija osvojila prvo mesto na turniru. Druga je bila Australija, a treća Srbija.

Komentari (0)

Ne postoji komentar!

Napišite komentar