Disciplinski postupak protiv profesorke zbog ekskurzije?

|   Info
Deveta beogradska gimnazija može da pokrene disciplinski postupak protiv profesorke koja je učenike odvela u Španiju i koji su imali problem sa smeštajem. To je danas izjavio ministr prosvete Mladen Šarčević koji dodaje da uprava škole nije bila obaveštena o tome.
Foto: televizija Kopernikus

 

Izvor: Tanjug

Ministar je naglasio da ne vidi razlog zašto se škola pominje u ovom slučaju jer je "u Španiju otputovala grupa mladih građana, samoinicijativno, voljom svojih roditelja sa profesorkom koja slučajno radi u Devetoj beogradskoj gimnaziji.

"Letovanja i zimovanja nisu zabranjena, ali se moraju prijaviti upravi škola i organizovati kao deo programa rada škole. Tada imate kontrolu gde se ide, sa kim se ide. Ovde je zanemarena bezbednost dece", rekao je ministar za TV Pink.

Dodaje da to nije usamljeni slučaj i da se stalno dešava da nastavnici na letovanje i zimovanje vode decu, a da o tome nije obaveštena uprava škole.

I u slučaju Devete Beogradske gimnazije, gde je 106 učenika ostalo bez smeštaja u Španiji direktor škole nije obavešten.

Upitan šta će se dogoditi sa profesorkom, Šarčević je rekao da je ona dovela decu u nebezbednu situaciju i da je to u domenu svih drugih organa osim Ministarstva prosvete. Dodaje da "škola ima elemente da pokrene disciplionski postupak zbog zloupotrebe podataka".

Komentari (0)

Ne postoji komentar!

Napišite komentar