Dodik: Srbi sa spiska da se vrate kući

|   Info
Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik smatra da će, nakon što je Udruženje "Majke Srebrenice" nemačkom tužiocu predalo spisak od 22.000 Srba, u Nemaиkoj krenuti hajka na te ljude i da bi oni trebalo što pre da se vrate kući.

Izvor: FoNet

Povodom najave predsednika Udruženja "Majke Srebrenice" Munire Subašić da će zatražiti da svi sa tog spiska koji su trenutno u Nemačkoj odgovaraju u toj zemlji, a ne u BiH, Dodik ističe da nemačko pravosuđe nema nadležnost nad ovim prostorima, prenosi RTRS.

Sada će očigledno biti hajka prema tim ljudima. Ono što oni treba da urade je da se što pre vrate kućama. Na taj način pravosuđe Nemačke ovde neće moći ništa da učini po tom osnovu, rekao je Dodik za TV Pink.

Ovakav potez Dodik vidi kao provokaciju i manipulaciju i ističe da je to iživljavanje nad ljudima čija su imena na spisku. RS ne priznaje spisak, koji je sačinila Komisija za istraživanje događaja u Srebrenici, a koju je 2003. godine formirala tadašnja Vlada RS.

Reč je o jednom izveštaju Vlade koji je bio lažan i nije bio istinit. Bio je urađen pod pritiskom i nametnut od međunaordne zajednice, što oni sada koriste i zloupotrebljavaju, rekao je Dodik.

Prema njegovim rečima, tamo su upisani svi oni koji su bili u bilo kojoj jedinici na tom prostoru, pa i ljudi koji nisu imali bilo kakvu odgovornost.

 

Komentari (0)

Ne postoji komentar!

Napišite komentar