Dodik: Što pre formirati Skupštinu i Vladu

|   Info
Predsednik Republike Srpske i novoizabrani član Predsedništva BiH Milorad Dodik, rekao je da se što pre mora formirati novi saziv Skupštine i Vlade, jer život i potrebe građana ne trpe zastoje i naglasio da će njegov rad u Predsedništvu BiH biti u skladu sa Ustavom.
Foto: FoNet

 

Izvor: Fonet

Za Republiku Srpsku najvažnije da su opšti izbori prošli u mirnoj i demokratskoj atmosferi i da su građani slobodno rekli šta misle o političkim ponudama, rekao je Dodiku intervjuu Srni.

„Očekujemo zvanično proglašenje rezultata od Centralne izborne komisije BiH da bi, u skladu sa Ustavom i zakonima Republike Srpske, krenuli u formiranje, najpre skupštinskih organa, a potom i Vlade Republike Srpske. Volja građana se mora poštovati i to sam govorio i pre izbora. Mora se što pre pristupiti formiranju novog saziva i Skupštine i Vlade, jer život i potrebe naših građana ne trpe zastoje“, istakao je Dodik.

On je naglasio da su pred Republikom Srpskom brojni poslovi i izazovi, projekti koji se moraju realizovati, plate i penzije koje se moraju povećavati, uslovi poslovanja unapređivati i zato nema potrebe ali ni opravdanja u odugovlačenju primene izbornih rezultata.

Na pitanje da prokomentariše dešavanja u SDS-u nakon izbora, Dodik je rekao da ne bi to komentarisao, jer je to pitanje za rukovodstvo i članstvo SDS-a. On je naglasio da SNSD i dalje smatra da je za Republiku Srpsku najbolje da ima dobar tim u Sarajevu, što podrazumeva jedinstvo njenih predstavnika u parlamentu BiH.

Dodik je ocenio da je potres u SDS, najvećim delom posledica politika koje je SDS sprovodio u Sarajevu, a koje ne podržava cela stranka. Govoreći o svom budućem radu u Predsedništva BiH, Dodik je naglasio da tamo ide da bi ponovo aktivirao srpski glas u tom telu koji se, kako je rekao, u protekle četiri godine slabo čuo. On je naglasio da će njegovo ponašanje i rad u Predsedništvu BiH biti u skladu sa Ustavom i u tom smislu će se truditi da se BiH vrati na pozicije koje joj garantuje Ustav.

„Podsetiću da Ustav BiH ne poznaje instituciju visokog predstavnika i smatram da je konačno došlo vreme da se pozdravimo sa tom institucijom, koja je posledih godina više odmagala nego pomagala svima u BiH. Paradoksalno je da baš ja, koji ne polažem velike nade u BiH, tražim da joj se omogući i unutrašnji suverenitet na način kako joj je garantovan spoljni. Čemu izbori ako će umesto legalno izabranih funkcionera BiH voditi neizabrani stranci“, rekao je Dodik.

Komentari i odgovori

×

Ime je obavezno!

Enter valid name

Važeća email adresa je obavezna!

Enter valid email address

Komentar je obavezan!

* Ova polja su obavezna.

Objavite prvi komentar.