Dodik zbog zastave RS dobio pretnje smrću, SIPA istražuje

|   Info
Sarajevo, Banjaluka -- Pedsedavajući Predsedništva BiH Milorad Dodik i članovi njegovog kabineta dobili pretnje smrću zbog postavljanja zastave RS u kabinetu Pedsedništva.
Foto: FoNet

Izvor: B92, Tanjug

 

Kako je iz Kabineta Dodika rečeno za Srnu pretanja je stigla juče sa nemačkog broja telefona, kada je nepoznata osoba počela da vređa predsedavajućeg Predsedništva BiH i njegove sradnike poručivši "da će ih sve zapaliti".

"Pretnje su upućene zbog postavljanja zastave Republike Srpske u kabinetu predsedavajućeg Predsedništva. Poziv je upućen juče, neposredno pre isteka radnog vremena u kome je nepoznata osoba najstrašnije vređala Dodika i zaposlene u njegovom kabinetu", rekli su iz Kabineta Dodika, prenela je RTRS.

Pretnje su prijavljene generalnom sekretaru Predsedništva BiH Zoranu Đeriću, koji je o tome obavestio Agenciju za istrage i zaštitu BiH.

Agencija za istrage i zaštitu (SIPA) BiH saopštila je da je pokrenula istragu o tom slućaju.

Direktor SIPA Perica Stanić izjavio je za portal Srpskainfo da su iz kabineta predsedavajućeg Predsedništva BiH obavešteni da su stigle pretnje, te da su odmah reagovali. "Odmah je formiran tim koji je upućen na lice mesta da proveri o čemu je reč. Sve ćemo preduzeti da se što pre otkrije ko stoji iza pretnji", rekao je Stanić.