Dodik pisao Vučiću

|   Info
Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik zamolio je predsednika Srbije Aleksandra Vučića da posetu Istočnom Sarajevu odloži za period nakon održavanja izbora u BiH.

 

Izvor: RTS

U pismu predsedniku Srbije, Milorad Dodik ističe da ne treba odustati od jedinstva Republike Srpske i Republike Srbije.

"Srbi u Republici Srpskoj i Srbi u Republici Srbiji jedan su narod, i nemojmo dozvoliti da nas dele. Zato je jedinstvo Republike Srpske i Republike Srbije prirodno i ne smemo da odustajemo od toga", naveo je Dodik.

Aleksandra Vučića je zamolio da posetu Istočnom Sarajevu odloži, zbog, kako kaže, "istinske želje i poštene namere" da predsednika Srbije "zaštiti od napada svih onih koji ne žele bolju budućnost za srpski narod".

"Imajući u vidu aktuelnu situaciju i napade na Vas lično, koji ne dolaze samo iz redova bošnjačkog naroda, već i od strane srpskih predstavnika, stvarnih ili lažnih, a koji Vas optužuju za mešanje u izborni proces i uticaj na volju srpskog naroda u BiH, ja Vas iskreno molim da Vašu posetu Istočnom Sarajevu odložite za posle predstojećih izbora", precizirao je Dodik.

Ističe da će Vučiću Republika Srpska, njen narod i on kao predsednik večito biti zahvalni na bezrezervnoj podršci.

"Hvala za donacije kojima smo izgradili ili rekonstruisali bolnice, vrtiće, škole, domove kulture, puteve, mostove i komunalnu infrastrukturu. Zahvaljujući Vama, narod u Republici Srpskoj oseća podršku i ljubav Srbije. Zato i ovom prilikom, kao predsednik Republike Srpske, želim da potvrdim bratstvo sa Republikom Srbijom i svoju posvećenost bliskoj međusobnoj saradnji, a zbog bolje budućnosti za naš jedan i jedinstven srpski narod", naveo je Dodik.

Zamolio je Vučića da se u ponedeljak sastanu u Beogradu i da naprave planove za nastavak saradnje dve zemlje. Predsednika Srbije je zamolio i da ništa ne zamera narodu RS, samo zato što, kako kaže, "neki od opozicionih predstavnika govore loše o Srbiji" i o njemu lično.

"Mi Srbi iz Republike Srpske uvek ćemo gledati u Srbiju kao svetionik slobode i nade za celokupni srpski narod", napisao je Dodik i napomenuo da bolnica koja će sutra biti otvorena u Istočnom Sarajevu nosi ime "Srbija".

Komentari i odgovori

×

Ime je obavezno!

Enter valid name

Važeća email adresa je obavezna!

Enter valid email address

Komentar je obavezan!

* Ova polja su obavezna.

Objavite prvi komentar.