Dodik: Republika Srpska želi nezavisnu komisiju za Srebrenicu

|   Info
Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je danas da Srpska želi da se formira nezavisna komisija koja će ispitati sva dešavanja oko Srebrenice, dodavši da će njen izveštaj Banjaluka prihvatiti.

 

Izvor: Fonet

On je istakao da je cilj da se formira komisija u čiji rad se niko neće mešati, pa ni Stejt department. Videli smo kako je Stejt department podržavao Pedija Ešdauna kada smo pod uticajem dopunili komisiju koja je iznela niz netačnih podataka, kazao je Dodik, prenosi RTRS.

Prema njegovim rečima, nova komisija će u svoj izveštaj uvrstiti sve što je tačno u prethodnom izveštaju.

U radu Komisije će učestvovati stručnjaci i nekoliko njih je već prihvatilo da se uključi u rad. Kontaktiran je i jedan bivši sudija Haškog tribunala koji još nije ozvaničio učešće, ali je pristao na razgovor, rekao je Dodik.

On je naglasio da ne vidi zbog čega u ovom trenutku reaguje Stejt department i smatra da je jedini razlog za to što tamo i dalje sede recidivi prethodne američke administracije.

Dodik kaže da u postojećem izveštaju nije sve istinito i kao primer navodi da se u njemu nalaze i imena ljudi koji su stradali 1992. i 1993. godine, a uvrštena su u spisak stradalih od 11. do 19. jula 1995, dok istovremeno nije pomenuta nijedna srpska žrtva.

Komentari (0)

Ne postoji komentar!

Napišite komentar