Zajednička sednica vlada Srbije i Srpske u Trebinju

|   Info
Zajednička sednica vlada Srbije i Republike Srpske održava se u Trebinju, a premijeri Ana Brnabić i Željka Cvijanović sa ministrima dveju vlada razgovaraju o zajedničkim, započetim i budućim projektima, regionalnoj saradnji i situaciji u regionu, kao i o unapređenju sveukupnih bilateralnih odnosa Srbije i Srpske.

Na sednici će biti razmatrana saradnja dve vlade u oblasti energetike, poljoprivrede, prehrambene industrije, ruralnog razvoja, veterinarstva, šumarstva i vodoprivrede. Biće reči i o intenziviranju saradnje u oblasti namenske industrije, o oblasti informaciono-komunikacionih tehnologija, kao i saradnji u oblasti pravosuđa. Takođe, govoriće se o razmeni informacija i iskustva u oblasti institucionalnog organizovanja i finansiranja zaštite životne sredine, kao i o nastavku zajedničkih aktivnosti u realizaciji projekata u oblasti turizma.

Planiran je i odvojeni susret premijerke Brnabić sa predsednicom Vlade Republike Srpske Željkom Cvijanović, saopšteno je iz Vlade Srbije – a zajedničke sednice analitičari ocenjuju kao pozitivnu praksu.

Prethodna sednica dveju vlada održana je 10. novembra prošle godine.

Komentari (0)

Ne postoji komentar!

Napišite komentar