U Trebinju zajednička sednica vlada Srbije i RS

|   Info
U Trebinju je u toku zajednička sednica vlada Srbije i Republike Srpske. Planirano je potpisivanje memoranduma i sporazuma između dve vlade. Prethodno održan sastanak Ane Brnabić i Željke Cvijanović u zgradi "Elektroprivrede Republike Srpske", dok su na odvojenim sastancima razgovarali ministri dve vlade.
Foto: Fonet


Nakon sastanka Brnabićeve i Cvijanovićeve usledili su razgovori sa gradonačelnikom Trebinja Lukom Petrovićem, a potom i zajednička sednica Vlade Srbije i Srpske na kojoj će se biti reči o započetim i budućim projektima, regionalnoj saradnji, kao i o unapređenju bilateralnih odnosa.

Biće potpisano više memoranduma i sporazuma između vlada, posle čega će se medijima obratiti dve premijerke.

Očekuje se potpisivanje Memoranduma o saradnji vlada Republike Srpske i Republike Srbije u oblasti energetike, potpisivanje Memoranduma o međusobnom priznavanju "velikih licenci" i Memoranduma o razmeni iskustava u oblasti izdavanja e-građevinskih dozvola, potpisivanje Sporazuma o saradnji u oblasti informaciono-komunikacionih tehnologija.

Tokom posete srpske delegacije biće otvoren vrtić "Srbija" u naselju "Gorica", koji je izgrađen donatorskim sredstvima Vlade Srbije.

 

 

Komentari (0)

Ne postoji komentar!

Napišite komentar