Politika koči otvranje prelaza

|   Info
Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić izjavila je danas u Trebinju da otvaranje graničnog prelaza na mostu Bratoljub na Drini između Srbije i BiH ne sme da bude stvar politike, već se mora voditi računa o interesu građana.
Foto: FoNet

 

Izvor: FoNet

Lično sam sa Denisom Zvizdićem razgovarala o otvaranju tog graničnog prelaza, probali smo sve, pa čak i sa otvaranjem privremenog prelaza, ali se šetamo od institucije do institucije, rekla je Brnabić.

Posle sednice vlada Srbije i Republike Srpske u Trebinju, Brnabić je ocenila da u slučaju graničnog prelaza na mostu Bratoljub na Drini nije reč samo o povezivanju Srbije i Republike Srpske, nego Srbije sa čtavom Bosnom i Hercegovinom.

To ne sme da bude stvar politike. To je svakodnevni život građana. Ovde građani svaki dan vide gotov most, ali ga ne mogu preći. Nemojte da pravimo političku priču od ovoga. Hajde da otvorimo granični prelaz, poručila je premijerka.

Brnabić, koja se danas u Trebinju sastala sa premijerkom RS Željkom Cvijanović, a potom predvodila delegaciju Vlade Srbije na zajedničkoj sednici, izrazila je zadovoljstvo saradnjom sa RS u oblasti energetike.

Za planove o izgradnji dve nove hidrocentrale na Drini, Brnabić je ocenila da je reč o prvoj velikoj zajedničkoj investiciji u energetici.

Cvijanović je dodala da je reč o zajedničkoj investiciji u energetici vrednoj 200 miliona evra i izrazila uverenje da će veći deo posla na izgradnji hidrocentrala biti završen u 2019. godini.

Vlada RS, prma rečima premiejrke Cvijanović, ulaže velike napore kako bi se otvorio granični prelaz na Drini na mostu Bratoljub, koji povezuje opštine Bratunac i Ljuboviju.

Ona je kritikovala institucije BiH da ne odgovaraju na njene upite zbog čega taj prelaz nije otvoren.

Vlade Srbije i RS potpisale su danas Memorandum o saradnji u energetici, Sporazum u oblasti informacionih tehnologija, kao i Memorandum o razmeni iskustava u izdavanju elektronskih građevinskih dozvola.

Planirano je da premiejrke Ana Brnabić i Željka Cvijanović danas zajedno otvore vrtić "Srbija" u Trebinju.

Komentari (0)

Ne postoji komentar!

Napišite komentar